Tietoisku: Vastuullisuus toimitusketjussa
Paikka: | Teams, |
Aika: | 10.12.2021 09:00 - 12:30 |
Pelkkää brändin kiillotusta vai aitoa lisäarvoa?
Vastuullinen toiminta ei ole riippuvaista yrityksen koosta tai toimialasta. Tänä päivänä vastuullisuus yritystoiminnassa on kuluttajatuotteissa välttämättömyys ja sen merkitys nousee myös muilla sektoreilla. Vastuullisuutta voidaan tarkastella ympäristön, sosiaalisen ja taloudellisen vastuun näkökulmasta. Hankintatoimi on avainasemassa vastuullisuuden kehittämisessä, erityisesti suorissa hankinnoissa, mutta myös epäsuorissa hankinnoissa.
Tietoiskussamme kehität ymmärrystäsi vastuullisuuden merkityksestä, jossa mm. tarkastellaan, mitä ympäristö-, sosiaalinen ja taloudellinen vastuu tarkoittavat toimitusketjussa ja mitä keskeisiä asioita voit huomioida vastuullisen toimitusketjun kehittämisessä. Tietoiskua täydentää LOGYn tallennesarja ”Kohti hiilineutraalia toimitusketjua”, joka mm. herättelee keskustelua luonnon monimuotoisuudesta ja suomalaisesta kiertotalousosaamisesta. Saat tallenteen käyttöösi tietoiskun jälkeen.
Kenelle?
Koulutus sopii kaikille hankinta- ja ostojohtajille ja -päälliköille. Tämän lisäksi suosittelemme kurssia kaikille muille osto- ja hankintatoimen parissa työskenteleville henkilöille, joiden tehtävänkuvaan kuuluu hankintatoiminnan vastuullisuus.
Tietoiskun aineisto perustuu LUT:in tutkimusprojektiin ja vastuullisuudesta tehtyihin standardeihin, mitä niissä on ja mitä niistä puuttuu.
Ohjelma
• Toimitusketju ja vastuullisuus
• Kiertotalous
• Vastuullisuuteen liittyvät standardit
• Ympäristövastuu
• Sosiaalinen vastuu
• Taloudellinen vastuu
• Kolmannen osapuolen sertifiointijärjestelmät
• Vastuullisen toimitusketjun kehittäminen
• Luonnon monimuotoisuus
Sinun vuorosi kysyä!
Kysy, kouluttaja vastaa. Voit laittaa koko tietoiskun ajan kysymyksiäsi chattiin. Kysymykset käsitellään tilaisuuden aikana. Voit myös lähettää jo ennen tietoiskua kysymyksiäsi maarit.manttari@logy.fi.
Tilannekatsaus järjestetään Microsoft Teams -ohjelmalla. Saat linkin webinaariin kolme päivää ennen tilaisuutta.