Tapahtuman kuvaus

Vihreän logistiikan aamiaisseminaari

Paikka: Etäosallistuminen tai Saunaravintola Kuuma, Laukontori 21, 33200 Tampere
Aika: 16.05.2023 08:30 - 12:00

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille LOGYn jäsenille.

Tervetuloa LOGY Pirkanmaan järjestämään aamiaistilaisuuteen verkostoitumaan ja kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja vihreän logistiikan haasteista, ratkaisuista, tulevaisuuden uhista ja mahdollisuuksista. Luvassa on myös paneelikeskustelu.

Tapahtumaa on mahdollista seurata livenä Tampereella tai etänä streamin välityksellä.

Seminaarin ohjelma

8.30  Aamupala

9.00  Tervetuloa
Jaakko Soini, johtoryhmän puheenjohtaja, LOGY Pirkanmaa

9.10  Liikenteen uudet energiamuodot
Mika Kolari, Senior Business Advisor, EU Funding, Business Tampere

9.40  Akkujen kierrätykseen liittyvän asetuksen muuttuminen ja mitä se tarkoittaa
Liisa-Marie Stenbäck, toimitusjohtaja, Recser Oy

10.10  Käytännön pieniä askeleita yrityksille ympäristöystävällisyydessä
Ari Männikkö, myyntijohtaja, Boxon Oy

10.40  Tauko

10.50  Paneelikeskustelu: Vihreän logistiikan infran haasteet
Tuomas Mäkelä, Head of Business Unit, Plugit Finland Oy
Ruut-Maaria Rissanen, suunnittelujohtaja, Pirkanmaan liitto
Liisa-Marie Stenbäck, toimitusjohtaja, Paristokierrätys/Recser Oy
Tapani Touru, liikennejärjestelmäpäällikkö, Tampereen kaupunkiseutu
Moderaattorina: Marita Jaatinen, Senior Business Advisor, Logistics, Business Tampere

12.00  Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen

Varaa oma paikkasi Vihreän logistiikan aamiaisseminaariin tällä sivulla olevien linkkien kautta. Valitsethan oikean linkin sen mukaan, haluatko osallistua tapahtumaan paikan päällä Tampereella vai etänä.

Saunaravintola Kuuman livetilaisuuteen mahtuu 35 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Ilmoittautuminen päättyy 14.5. Lämpimästi tervetuloa joukon jatkoksi!

Ilmoittaudu tästä livetapahtumaan

 

Ilmoittaudu tästä etäosallistujaksi

Tutustu puhujiin

Mika Kolari, Senior Business Advisor, EU Funding, Business Tampere

Mika Kolari on Business Tampereella työskentelevä EU-rahoitukseen erikoistunut asiakkuusvastaava, jonka tehtävänä ovat erityisesti kiertotalous- ja materiaaliteknologiahankkeiden edistäminen sekä energia- ja puolijohdeteollisuuden hankkeet.

Kolarilla on diplomi-insinöörin (1993) ja tekniikan lisensiaatin (1998) tutkinnot materiaalitekniikan alueelta Tampereen teknillisestä korkeakoulusta. Hän on saanut Imatran voiman säätiön jatko-opinnäytepalkinnon lisensiaatintyöstään (2000) ja Tampereen kaupungin teknisen luovuuden palkinnon (2009) toimiessaan nanoteknologian parissa.

Mika Kolari on vastannut mm. edistyneiden kuljettajaa avustavien järjestelmien (ADAS) tutkimuksesta ja tuotekehityksestä autonomisille ajoneuvoille, jättirekoille ja työkoneille, vetänyt autoteollisuuden analytiikkaan liittyvää ralliauton tiedonkeruuprojektia, käynnistänyt 5G-pohjaisen V2X-yhteysprojektin VTT:n kanssa sekä käynnistänyt ja osallistunut hankkeeseen "Objektien tunnistus liikenteestä laserskannauksella".

Lisäksi Kolari on  kehittänyt jäänestopinnoitteita miehittämättömiin lentokoneisiin, nanopinnoitteita laivojen ikkunoihin, nanopinnoitteita autojen ja junien tuulilaseihin ja ulkopinnoille. Hän on myös kehittänyt veneen rungon ja veden välistä kitkaa alentavia pinnoitteita F1-venetiimin kanssa ja moottorin suorituskykyä ja luotettavuutta parantavia nanomateriaaleja johtavan F1-moottorivalmistajan kanssa.

Tuomas Mäkelä, yksikönpäällikkö - ammattiliikenne, Plugit Finland Oy

Tuomas Mäkelä on työskennellyt ammattiliikenteen latausratkaisujen parissa kaksi vuotta. Plugitilla hän on toiminut vuodesta 2022 alkaen ammattiliikenteen ja taksien latausratkaisuihin keskittyvän yksikön vetäjänä sekä ratkaisumyyntitehtävissä.

Plugit on kokonaisvaltainen Suomen kokenein ammattiliikenteen latausratkaisutoimittaja, jonka kehityksestä Tuomas on ottanut vastuun. Toiminnallaan ja palveluillaan Plugit on kyennyt rakentamaan vastuullisen ammattiliikennettä tukevan palvelumallin. Yksi Tuomaksen tehtävistä on kasvattaa Plugitin investoimaa ammattiliikennettä tukevaa julkista sekä yksityistä latausverkostoa. Latausta tehostavat ja tukevat pilvipohjaiset Plugit FleetManager -hallintatyökalut ovat tärkeässä osassa kohti kustannusoptimoitua lataamista.

Ennen siirtymistään Plugitille Tuomas on toiminut vaativissa kansainvälisissä järjestelmäkehitys- sekä myyntitehtävissä, logistiikan järjestelmien ja teollisuuden sähkötuotteiden parissa.

Ari Männikkö, myyntijohtaja, Boxon Oy

"Kuljettelin aiemmin pahvilaatikoita ympäri maailmaa ja nyt myyn niitä. Sitä kautta globaalit toimitusketjut ovat tulleet läpinäkyviksi ympäristöjalanjälkineen ja olen vakuuttunut siitä, että tulevaisuudessa parhaiten pärjäävät ne yritykset, jotka käyttävät säästeliäimmin yhteisiä luonnonvarojamme."

Ruut-Maaria Rissanen, suunnittelujohtaja, Pirkanmaan liitto

Ruut-Maaria Rissanen on Pirkanmaan liiton suunnittelujohtaja. Hän vastaa maakuntakaavoituksesta ja maakunnallisesta liikennejärjestelmän suunnittelusta. Tässä suunnittelukokonaisuudessa yhdistyvät niin elinkeinoelämän, asukkaiden kuin ympäristönkin tarpeiden yhteensovittaminen. Rissanen on toiminut aiemmin liikennesuunnittelijana, joten logistiikan ja liikenteen kehittämisen näkökulma on yhä vahvana hänen työssään.

Liisa-Marie Stenbäck, toimitusjohtaja, Recser Oy

Stenbäck on toiminut vuodesta 2010 lähtien paristojen ja akkujen kierrätystä Suomessa organisoivan tuottajayhteisö Recser Oy:n toimitusjohtajana.

Tehtävässään hän koordinoi ja edistää maahantuojien ja valmistajien puolesta paristojen ja akkujen kierrätystä Suomessa yhteistyössä muiden jätealan toimijoiden, tuottajayhteisöjen ja viranomaisten kanssa. Merkittävä osa hänen työtään on paristoihin ja akkuihin – erityisesti niiden kiertotalouteen ja vastuullisuuteen – liittyvän lainsäädännön seuranta ja siihen liittyvä edunvalvonta. Parhaillaan EU:ssa ollaan voimaansaattamassa EU:n akkuasetusta, jonka tavoitteena on varmistaa vihreän siirtymän kannalta kriittisten akkujen vastuullisuus ja kestävyys, sekä vahvistaa EU:n omavaraisuutta ja sisämarkkinoita.

Stenbäckin kiinnostus yritysvastuuseen ja kiertotalouteen heräsi jo oikeustieteen opiskelujen aikana, mistä lähtien hän on seurannut tuottajavastuujärjestelmien kehitystä läheltä. Hän toimi vuodet 2020–2021 tuottajayhteisöjen neuvottelukunta TYNK:n puheenjohtajana.



Tapani Touru
, liikennejärjestelmäpäällikkö, Tampereen kaupunkiseutu

Touru on toiminut Tampereen kaupunkiseudun liikennejärjestelmäpäällikkönä vuoden 2018 alusta.

Tehtävässään hän koordinoi seudun liikennejärjestelmäyhteistyötä, jonka pyrkimyksenä on yhteistyön, strategisen suunnittelun ja strategisten kärkien toimeenpanon edistämisen keinoin myötävaikuttaa liikennejärjestelmän ja yhdyskuntarakenteen kestävään kehitykseen. Viime aikoina yhteistyössä ja yhteissuunnittelussa ovat korostuneet vauhdilla kasvavan seudun siirtyminen raiteille ja polkupyörän renkaille.

Ennen siirtymistä töihin synnyinseudulleen Touru toimi vastaavissa tehtävissä Helsingin seudulla.


Huomaa myös muut tulevat tapahtumat:

17.5. LOGY Golf 2023 - 10 v. juhlakisa! | Hämeenlinna
1.6. Tulevaisuuden logistiikka ja toimitusketjut muuttuvassa toimintaympäristössä | Kuopio
8.6. Railforum 2023 - Vihreän siirtymän vuosikymmen | Kouvola
25.10. alkaen Logistiikan peruskurssi | Etäkoulutus
9.11. SCM-päivä – Vastuulliset toimitusketjut - kohti hiilineutraaliutta | Helsinki

Tämä maksuton tapahtuma on tarkoitettu LOGY ry:n jäsenille.

Liity mukaan jäseneksi päästäksesi mukaan tapahtumaan.